Rvs 316 reling voor binnenvaartschepen

Slanke elegante scepters voor veel ruimte in het gangboord.
Reling voorzien van twee draden; één op 90 cm en een tweede op 45 cm hoogte.
Vervaardigd van aluminium of RVS 316 hoogglans.
Leverbaar in een vaste of een flexibele uitvoering, waardoor er minder kans is op schade bij aanmeren of bij een aanvaring.
Eenvoudig te vervangen na een eventuele schade, zoals breuk of beschadiging.
Ook de kabels zijn eenvoudig te verwisselen, omdat de draadeinden door de gaten van de scepter te voeren zijn.
Scepter voorzien van twee doorvoergaten van 12 mm, in de RVS uitvoering is dat gedaan met een speciaal doorvoerbuisje met afgeronde uiteinden.

Materiaal: aluminium of geheel RVS 316 hoogglans
Hoogte draden: 900 en 450 mm
Diameter scepter: aluminium : 30,0 x 5 mm
: RVS 316 : 33,7 x 2 mm
Diameter draad: 6/8 mm, 6mm, 6x19 verzinkt staal en PVC transparant coating van 1 mm

STAFFEL:

20 stuksFK


REGELGEVING RELING VOOR BINNENVAARTSCHEPEN

Volgens de laatste eisen van de Scheepvaart Inspectie: ES-TRIN 2019

ES-TRINArtikel 14.02, lid 4 - Bescherming tegen vallen

De buitenkanten van de dekken, de gangboorden en de werkplekken, waarbij de valhoogte meer dan 1 m kan bedragen, moeten zijn voorzien van een verschansing of denneboom van elk ten minste 0,90 m hoogte of van doorlopende relingen die voldoen aan de Europese norm EN 711 : 2016. Indien het gangboord een neerklapbare reling bezit, dan moeten
a) aan de denneboom tevens doorlopende handrelingen met een diameter van 0,02 tot 0,04 m op een hoogte tussen 0,7 en 1,1 m, en
b) op goed zichtbare plaatsen aan het begin van het gangboord tekens overeenkomstig Bijlage 4, schets 10, met een diameter van ten minste 15 cm zijn aangebracht.

Om rekening te houden met de dienovereenkomstige overgangsbepalingen en ervoor te kunnen zorgen dat de bestaande vloot wordt aangepast, werd voor artikel 32.02 en artikel 33.02 in verbinding met artikel 14.02, lid 4, de volgende voetnoot opgenomen:
De vaartuigen moeten echter uiterlijk bij verlenging van het binnenvaartcertificaat na 1.1.2015 aan de volgende eisen voldoen:

- Buitenkanten van de dekken en de werkplekken, waarbij de valhoogte meer dan 1 m kan bedragen, zijn voorzien van een verschansing of den van elk ten minste 0,70 m hoogte of van relingen die voldoen aan de Europese norm EN 711 : 1995, die bestaan uit een handreling een tussenroede op kniehoogte en een voetlijst.
- Bij gangboorden moet een voetlijst en een doorlopende handreling aan de denneboom zijn aangebracht. De handreling aan de dennenboom kan achterwege worden gelaten, indien het gangboord voorzien is van een niet neerklapbare reling.

Lees meer...

 
Reling voor binnenvaartschepen, scepters
Reling voor binnenvaartschepen, relingdraad
Reling voor binnenvaartschepen, montageset
Reling voor binnenvaartschepen, hydraulische persset
 
-- geen items om te tonen in deze groep --